Onderdeel van Sagro Company

Havenactiviteiten

Op de terminal in Vlissingen-Oost voeren wij overslagdiensten uit van schip naar land en andersom.

Onze terminal, aan de Estlandweg 10 te Nieuwdorp, heeft zich ontwikkeld tot een logistieke draaischijf. Het terrein bedraagt 95.000 vierkante meter, waarvan 20.000 vierkante meter overdekte opslagfaciliteit.

Onze terminal ligt direct aan de Westerschelde en is uitstekend bereikbaar via de snelweg A58 en hoofdwegen als de N254 en N62.

De terminal is geschikt voor de overslag van bulkgoederen zoals kunstmest, graan, zout en houtpellets. Met eigen overslagkranen, shovels en vrachtauto’s zorgen wij ervoor dat ook het logistieke proces van water naar land en andersom naadloos in elkaar overloopt. Daarbij houden we nieuwe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Zo kunnen wij tijdig inspelen op veranderingen.

sagro-overslag-2
DCIM100MEDIADJI_0036.JPG
sagro-overslag-1
sagro-opslag

"Snelle logistieke afwikkeling van (bulk)goederen in de haven van Vlissingen."

Board to board

Bij Sagro is ‘board to board’ overslag mogelijk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van eigen mobiele kranen van 10 tot 80 ton of een drijvende kraan. De kranen zijn voorzien van grijpers, poliepen of (coil)magneten. Hiermee wordt probleemloos bulk (ferro en non ferro metalen), neobulk, stukgoed, of containers opgepakt uit de schepen.

Overdekte opslagmogelijkheden

Sagro beschikt over ruime opslagcapaciteiten. Zo behoort overdekte opslag, in loodsen aan de kade, tot de mogelijkheden. De loodsen zijn onder andere geschikt voor het bergen van zout of andere bulkgoederen. Deze manier van opslag is vooral geschikt voor goederen die in een afgesloten droge ruimte opgeslagen dienen te worden (GMP).

Opslag buitenterrein

Daarnaast is de mogelijkheid om bulk- of stukgoed in containers op het buitenterrein te bergen. Ook voor de buitenopslag van bulkgoederen is onze terminal goed ingericht. Bulklading kan direct in gescheiden compartimenten worden geladen. De goederen kunnen eveneens tijdelijk worden opgeslagen. In de tussentijd maken wij de goederen klaar om te distribueren, zoals wegen, breken, zeven of sorteren. De terreinen zijn deels voorzien van een vloeistofdichte vloer, waardoor ook afvalstoffen kunnen worden behandeld.

Meer weten?

Meer informatie over onze expertise? 
Vraag het onze professionals! 

Sagro

0113 351 710