• Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item

Kole Transport heeft een nieuwe Volvo FM 10x4 asfaltkipper in gebruik genomen. 

 Het betreft een ultrakorte 5-asser waar een dieplader met asfaltset achter past. Kole Transport is de vaste transporteur voor BAM in de regio Zuid voor het vervoeren van warm asfalt en het daarbij behorend materieel (waaronder asfaltspreidmachines en walsen).

Door de jarenlange ervaring bij Kole Transport en BAM is bij de benodigde vervanging van het voertuig gekozen voor een auto met technisch hoog laagvermorgen in combinatie met een aanhanger. Naast het hoge laadvermogen speelt ook de duurzaamheidsambitie een rol. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe compacte Volvo met 13 liter 460 pk motor, een GVW van 46 ton en een netto laadvermogen van 28.345 kg. Dat is 3.335 kg meer als de voorganger, een Terberg 1.850 in 8x4 uitvoering met een GVW van 43 ton. Efficiënter, zuiniger en per saldo minder CO2 uitstoot. Door het hogere laadvermogen van het voertuig worden het aantal ritten minder, dit resulteert in minder uitstoot. Bij de lege ritten kunnen 2 assen gelift worden, dit geeft minder wrijving en dus minder brandstof verbruik. Het nieuwe voertuig voldoet aan de Euro 6 Fase E norm.

De van origine 6x4 Volvo met een 10 tons luchtveerde vooras komt van Bluekens uit Goes. Terberg Techniek uit IJsselstein bouwde vervolgens met originele componenten een voor- en naloopas bij. Met 3 gestuurde assen en Volvo’s unieke Dynamic Steering is het een zeer wendbare truck. Naast de gebruikelijke veiligheidssystemen draagt, het ruime zicht vanuit de vernieuwde FM cabine én de dodehoekcamera met 270 graden zichthoek, bij aan een hogere verkeersveiligheid. De wagen is daarnaast voorzien van een aantal veiligheidssystemen zoals lane assist, adaptive cruise control, lane change support en Volvo dynamic steering.

Voor het vervoeren van warm asfalt is bij Ruizeveld Kipperopbouw uit ’s-Gravendeel een gesloten kipper opgebouwd. Voor het behouden van de warmte zijn de wanden geïsoleerd. Aan de achterzijde is de kipper voorzien van een zogenaamde asfaltsnip om het storten van warm asfalt in de hopper van de asfaltspreidmachine te vergemakkelijken. De bovenkant van de kipper kan worden gesloten door aluminium kleppen.

Deze wagen is in de bekende groen-oranje kleur van BAM gespoten en vormt een markante verschijning in de regio. Medio 2022 wordt een tweede voertuig in dezelfde uitvoering geleverd. Ook dit voertuig wordt ingezet als 'setwagen' voor het transport van warm asfalt en het hiervoor benodigde materieel. De inzet van de beide setwagens is een bevestiging van de goede relatie tussen Kole Transport en BAM.

Sagro.nl gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren,
zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we cookies
en scripts van Facebook, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken.
Als u wilt u ons privacy beleid wilt nalezen klikt u op "Meer".