• Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item

Recentelijk heeft Sagro een nieuwe Powerscreen puinbreekcombinatie in gebruik genomen.

De nieuwe machine - met een gewicht van 34 ton - is ondanks zijn compacte afmetingen een volwaardige puinbreekcombinatie die tot grote prestaties in staat is. 

De opgavebunker met een inhoud van ca. 2,5 m3 kan zowel met een kraan als laadschop beladen worden. In de bunker is in het verlengde van de voeder een voorzeefdek gemonteerd waar de fijne fractie kan worden uitgezeefd. Middels een klep kan gekozen worden deze fijne fractie onder de breker door te laten gaan en met het gebroken product af te voeren of via de gemonteerde zijafvoerband af te voeren.

Vanaf de bunker wordt het te breken product in de breker gevoerd, op de TP260SR is een 860mm brede breker geplaatst welke een invoeropening heeft van 860mm x 610mm. Wat de breker een echte capaciteitsmaker maakt is dat de rotorbreedte en diameter gelijk zijn, de rotor heeft een diameter van Ø860mm en is ook 860mm breed wat zorgt voor een optimale gewichts- en krachtverdeling om het product te breken. De prallwerken van de TP260SR zijn geheel hydraulisch te verstellen zodat bij- of afstellen zeer snel kan plaatsvinden zonder dat er gereedschap benodigd is. Mocht er onverhoopt toch een onbreekbaar deel in de breker komen dan kunnen de prallwerken wijken en zullen na het passeren van de storing weer op de vooraf ingestelde maat gaan staan. In de rotor zijn 4 slaglijsten geplaatst welke afhankelijk van het te breken product in 2 hoog/2 laag- of 4 hoog configuratie gemonteerd zullen worden.

Onder de breker is een 2.000mm lange trilvoeder gemonteerd welke het gebroken product en eventueel voorzeefmateriaal afvoert richting de 900mm brede afvoerband. Belangrijk is om hierbij te vermelden dat de trilvoeder onder een zeer steile hoek geplaatst is om ook in zeer kleverig materiaal goed te blijven transporteren. De Trilvoerder zorgt ook dat ijzerdelen worden afgeremd en geen schades kunnen veroorzaken aan een transportband die vaak onder de breker zijn geplaatst bij compacte brekers. Een dwars opgestelde bovenbandmageet op de afvoerband zorgt voor de afvoer van ijzerdelen uit het gebroken product.

Deze afvoerband lost vervolgens op de na-geschakelde zeefunit die aan de machine is gemonteerd. Dit is een echte zeefmachine met een lengte van 2.440mm en een breedte van 1.200m zodat met grote capaciteiten de overmaat kan worden afgezeefd welke vervolgens via de retourband weer in de bunker worden gevoerd om nogmaals gebroken te worden. Deze zeefunit kan hydraulische in hoogte worden versteld en voor onderhoudswerkzaamheden compleet horizontaal worden gesteld. Tevens in deze positie eenvoudig de zeefdekken worden gewisseld. De uitgezeefde fractie wordt vervolgens via een 1.200m brede afvoerband afgevoerd.

Het powerpack is bovenop de machine geplaats zodat hij goed toegankelijk is en niet in de buurt staat van het te breken product, dit is vaak wel het geval bij compacte brekers. Door deze plaatsing is naast goede toegankelijkheid ook de koeling optimaal doordat de koelers goed worden voorzien van koellucht en geen stof word aangezogen. In het powerpack is een 280pk sterke Tier IV final Caterpillar motor gemonteerd welke tussen de 1.700 en 2.100 toeren per minuut zijn werk uitvoert. Door het verstelbare toerental kan ook de rotorsnelheid geregeld worden. Door de directe aandrijving van de rotor wordt het optimale rendement behaald met een zeer laag brandstofverbruik als resultaat. Uiteraard zijn rondom de motorunit en bovenop de machine ruime bordessen aanwezig zodat altijd veilig onderhoudswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd.

Voor de aansturing van de machine is een centrale besturing geplaats welke middels een groot touchscreen is te bedienen. Alle functies zijn hierop te bedienen en worden duidelijk weergegeven zodat het aanpassen van instelling zeer eenvoudig kan gebeuren. De electrokast waarop deze touchscreen is geplaatst is voorzien van een overdrukunit zodat stof en vocht in de kast wordt voorkomen en een lange levensduur is gegarandeerd.

Door zijn compacte afmetingen kan de Powerscreen TP260SR ook op kleine en moeilijk bereikbare locaties worden aangevoerd.

Via: vanderspek.nl

Sagro.nl gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren,
zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we cookies
en scripts van Facebook, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken.
Als u wilt u ons privacy beleid wilt nalezen klikt u op "Meer".