Sloop kade Wilhelminahaven, Vlaardingen

Sloop kade Wilhelminahaven, VlaardingenSloop kade Wilhelminahaven, VlaardingenSloop kade Wilhelminahaven, VlaardingenSloop kade Wilhelminahaven, Vlaardingen

Gegevens

Aanneming
Koningin Wilhelminahaven Zuidwestzijde 20, 3134 Vlaardingen

Omschrijving

Aan Hakkers B.V. uit Werkendam de opdracht de 203 meter lange kademuur aan de zuidzijde van de Koningin Wilhelminahaven te Vlaardingen duurzaam te vervangen. De huidige kadeconstructie wordt gesloopt door Sagro Aannemingsmaatschappij B.V.

Op een speciaal ponton staat een 42 tons Hitachi 460 rupskraan van Sagro. Deze opvallende rode-witte machine is al op vele projecten ingezet. Voor de zeer ervaren machinist van Sagro is dit werk een aparte ervaring. Mede door gebruik van een pontont en het tij van het water. Met de hulp van een zware Okada betonschaar knipt de machinist bij laag water grote stukken van de 1,80 meter dikke ontlastvloer. Met het stijgen van het water werkt de machinist mee naar de bovenkant van de kade.

Het circa 1.000 m3 vrijkomende materiaal wordt in een naast gelegen beunbak geplaatst. De aan- en afvoer verloopt via het water naar een nabij gelegen recycling bedrijf zodat de binnenstad geen hinder ondergaat van de werkzaamheden.

Lees meer over dit project in de Cobouw.

Sagro.nl gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren,
zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we cookies
en scripts van Facebook, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken.
Als u wilt u ons privacy beleid wilt nalezen klikt u op "Meer".