Veilig, deskundig en efficiënt van advies tot oplevering. Sagro heeft jarenlange ervaring met de uitvoer van sloopwerken. Of het nu gaat om een complexe binnenstedelijke herontwikkeling of de ontmanteling van een chemische fabriek: wij bieden een totaaloplossing. Wij hebben reeds vele projecten uitgevoerd voor uiteenlopende opdrachtgevers zoals woningbouwverenigingen, projectontwikkelaars, aannemers, industrieën, havenbedrijven en particulieren.

Sportswear Design | Sneakers

2019 sagro sloopwerken

 

Verantwoord slopen is een vak. Wij begeleiden uw project van A tot Z en voeren de sloopwerken uit met kundig personeel en specialistisch materieel. Met circa 250 eigen medewerkers zijn wij actief door heel Nederland, België en Duitsland.

We weten als geen ander dat hier veel bij komt kijken. Niet alleen qua voorbereiding, maar hoe wordt aan uw wensen voldaan ten aanzien van duurzaamheid? En wat betekenen de werkzaamheden voor de omgeving?


Circulair slopen

Circulair slopen is actueel, maar binnen Sagro zeker geen nieuw onderwerp! Al jaren zorgen wij dat het ingezamelde (sloop)afval verwerkt wordt tot hoogwaardige grondstoffen, bouwmaterialen, producten en alternatieve brandstoffen. Om tot een circulaire economie te komen zijn hergebruik en recycling immers onmisbaar.

"Materialen worden hergebruikt waarvoor
ze in eerste instantie zijn gemaakt"

Wij streven naar hoogwaardig hergebruik door voorafgaand aan de sloop direct herbruikbare materialen te demonteren. Deze worden vervolgens te koop aangeboden in onze Bouwmarkt, via www.soutlet.nl of opgeslagen voor de toekomstige projecten van onze opdrachtgevers. Duurzaam en financieel aantrekkelijk; wat je al hebt, hoef je namelijk niet nieuw te kopen.

"Sloopafval als bouwstof"

Materialen die niet direct herbruikbaar zijn scheiden we aan de bron en voeren we af naar eigen verwerkingslocaties. Hier worden ze, na bewerking, zo hoogwaardig mogelijk terug op de markt gebracht. Met onze (mobiele)puinbreekinstallaties recyclen we diverse puinstromen tot granulaten. Deze granulaten dienen vervolgens weer als secundaire bouwstof voor nieuwbouwprojecten en de wegenbouw.

 


Omwonende project Burgh Haamstede
‘Op uw site is te zien dat uw praktijken zich over een groot gebied uitstrekken. En dat deze sloop- en recycle activiteiten slechts één van de vele zijn. Toch wil ik kwijt dat ik alle lof heb over de manier waarop e.e.a. is gegaan. Wat deze mannen met machines kunnen is echt bewonderingswaardig. Het scheiden van het afval, vooral het scheiden van de beton en haar wapeningsstaal was een knap stukje techniek. Het leek soms ‘zonde van de tijd’ om zelfs een heel klein stukje materiaal toch op te pakken maar dat zal vast een voorwaarde zijn voor een goed sluitend recycle systeem, prima! Het zal voor uw bedrijf de gewoonste zaak van de wereld zijn, maar ik wil toch mijn complimenten maken. Voor uw bedrijf, maar vooral ook voor uw machinisten.


 

Betonpuin wordt opgenomen in onze betonkringloop. Door toevoeging van zand, grind en zuiver regenwater ontstaat het mengsel wat wij gebruiken voor onze betonwaren. In onze betoncentrale produceren wij CE-gecertificeerde betonwaren, bestaande uit betonblokken en -platen. Deze zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en eenvoudig inzetbaar voor diverse toepassingen.


Omgevingsmanagement

Omwonenden en belanghebbenden zijn belangrijke stakeholders tijdens de uitvoer van een project. Het kost u veel tijd om vragen en klachten van stakeholders te behandelen en maatregelen tegen hinder en overlast te treffen. Dit kan ook anders....

"Wij zorgen voor draagvlak bij
de uitvoering van uw project"

Omdat het omgevingsmanagement mede bepalend is voor de succesfactor van uw project maken we eerst een uitgebreide omgevingsscan. Hierdoor weten wij precies waar de aandachtspunten zitten. Met deze informatie passen we projectspecifieke maatregelen toe en beperken we verkeers-, geluids- of trillingshinder.

 


Omwonende project Terneuzen
Namens ons (en een groot deel van de bewoners in de Vlooswijkstraat) willen wij onze dank uitspreken voor het geweldige werk geleverd in de Vlooswijkstraat. Zo keurig en hard gewerkt, geen overlast van gehad! Onze complimenten, de mannen verdienen een grote pluim! Graag aan ze doorgeven.


 

We informeren bij de stakeholders wat ze verwachten van de komende werkzaamheden, welke manier van communicatie het best past en of er specifieke zaken zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Om doorlopend aan deze verwachtingen te voldoen bezoekt onze omgevingsmanager de stakeholders proactief. Hij luistert hierbij naar wensen en verbeterpunten om vervolgens een passende oplossing te bieden. Wij laten zien dat u de mensen in de buurt serieus neemt.


Veiligheid

Veiligheid staat voorop in alles wat we doen. Elke projectfase begint met het uitvoeren van een risicoanalyse, die steeds weer de belangrijkste risico's voor het project in beeld brengt. De risico’s en beheersmaatregelen worden op deze manier gestructureerd gespecificeerd. Het is een cyclisch proces waarbij we met u meedenken in de optimalisatie van het project. Risico’s die overblijven borgen we met doordachte beheersmaatregelen.

Uiteraard is Sagro goed gecertificeerd. We waarborgen de deskundigheid en kwaliteit van onze organisatie met de Beoordelingsrichtlijn Veilig en Milieukundig Slopen (BRL SVMS007). We werken conform de geldende kwaliteitsnormen (o.a. ISO9001 en ISO14001) en hebben alle aandacht voor veiligheid, gezondheid en milieu (VCA**).

Sagro.nl gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren,
zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we cookies
en scripts van Facebook, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken.
Als u wilt u ons privacy beleid wilt nalezen klikt u op "Meer".